onsdag, januari 23

Sometimes, I want to act like you Like a real bitch

Behov. Vissa människor har så himla svårt att uttrycka och säga vad de behöver, vad deras själ trånar efter. Jag förstår dem. Det är lite läskigt det där.
Jag behöver en kram. Kanske en tunn röst viskar. Behovet hänger och darrar i luften. Men får hon en kram? Det är inte säkert. Ibland struntar människor totalt i andras behov. Istället tänker de bara på sina egna. Och det är inte heller rätt. Hur ska man våga uttrycka vad man behöver, när det är så enormt stor chans att alla bara skiter totalt i det? Lusten tappas lite då. Rädslan bygger en mur och man gömmer sina behov. Man vågar knappt uttrycka åsikter längre. Ännu mindre behov. Människors behov är viktiga och det gäller att man lyssnar. Så att när den där tunna rösten viskar efter en kram, då ska man vara där och ge den där kramen.

Lyssna. Om vi bara kunde lyssna mer på varandra. Lyssna när någon säger nej, eller, jag vill inte. Men det är nog svårt. Uppenbarligen. Vi är ju bara människor. Uppenbarligen.
Och hela tiden dessa miner, blickar och ansiktsuttryck vid människors beteende och ord. När någon säger något "konstigt" eller beter sig "konstigt". Då är hela världen plötsligt en domstol som ska döma varje litet ord och varje liten rörelse. Snart kommer bara de starkaste att våga röra sig och våga tala. De där med ett tjock lager hud som inget biter på. Och de finns knappt kvar. De börjar rotas ut. I en hård värld. Även om man har tjock hud så slits det på den, såklart. Det är ju ganska uppenbart. Vi borde släppa rädslorna för det som vi inte är vana vid och välkomna det så att vi blir vana. Istället för att spela förmer och rynka på näsan. Vad vinner världen på det? Vad vinner vi på det? Ingenting!

Jag vill inte vara som dig och jag hoppas att jag inte blir det heller. Over my dead body. Sådär inskränkt och rädd för nya saker. Rädd för allt som inte passar in i din mall på hur ett liv ska se ut. Rädd för allt som inte är som i ditt "perfekta" liv. Och vet du vad det mest skrattretande är?
Ditt liv är inte perfekt.

------------------------------------------------
Sometimes, I want to act like you
Like a real bitch

Inga kommentarer: