söndag, januari 18

Häftigare än

Varför är det så att det som anses vara häftigast är det som är sämst för en själv? Som till exempel höga klackar. Höga klackar anses ju vara häftigt och folk skryter till höger och vänster om hur bra de går i höga klackar och att det är så bekvämt. (Jag överdriver en smula kanske för effektens skull). En del får det nästan att låta som att de föddes med höga klackar på fötterna. Men det anses aldrig vara häftigt att gå i bekväma fotriktiga skor.

Och så har vi pluggisen vs tonårsalkoholisten. Om man sitter hemma och pluggar hela helgen, även på kvällarna, då är man jättetråkig och man har inget liv och blablabla. En del av oss har hört allt det där, en del inte. Men om man är ute och super och festar helgen igenom, då är man asball. Då har man ett såkallat liv. Ändå kan ju jag tycka att det är häftigare att sträva efter att komma någonstans i livet än att strula runt med flest killar, bli fullast och däcka. (Visst, de människorna kanske också kommer någonstans i livet, men nu låtsas vi bara om de extrema fallen).

Det anses häftigare att gå till en restaurang (nu tänker ni er ett flötigt alternativ, men inte Mc'Donaldsstilen) på en dejt än att bjuda hem killen och laga ordentlig husmanskost som pölsa och potatis och lingon. (Sen är det ju ganska självklart att om man vill behålla killen så är pölsa ingenting man ska bjuda på).
Det är häftigare att inte städa och låtsas att man är jättehopplös med dammsugaren i handen än vad det är att noggrant vika ihop sina kläder varje kväll och stoppa tillbaka dem i garderoben och ordentligt tvätta handfatet efter sig när man borstat tänderna, dammsuga sitt sovrumsgolv varje dag och bädda sängen på morgonen. (Varför är det så?)
Det är häftigare att dejta The Bad Boy än att dejta Mammas duktiga pojke. I många fall är det ju smartare att dejta Mammas duktiga pojke. Visst, The Bad Boy skulle mycket väl kunna vara en helt okej kille egentligen om det inte vore för hans mer eller mindre kriminella vanor, konstiga kompisar och nonchalanta sätt. (VARFÖR?, Fast sedan finns det ju en lång teori om varför vi tjejer dejtar The Bad Boy, men den tar vi en annan dag.)

Det finns fler det är häftigare att blablabla än blurbblurb. Men jag har inte tid att ta dem just nu. För jag och sambon ska snart ut och springa så jag ska byta om lite innan det.
God natt =)

Inga kommentarer: