onsdag, november 21

Glitteryr

När jag alldeles nyligen gick ner i köket för att göra en kopp med varm oboy till stackars mig så såg jag hur det yrde av glitter utanför fönstret. Det är något av det fina med vintern. När snön glittrar och glimmar och när det yr glitter i luften. Jag har försökt att fånga det hela på bild. Men jag tror inte att jag lyckades så bra tyvärr. Jag skulle vilja ha en bättre kamera, för det är
stormkul att ta kort. Försöka hitta fina motiv och få till bra skärpa och ljus så att bilden blir kanon. Att den tilltalar och förmedlar en slags känsla. Inte alltid en positiv känsla. Men att människor blir berörda.

Titta. Det bor en ängel i mitt rum.

Det bor en ängel i mitt rum
hon har sitt bo ovanför mitt huvud
hon gör mej lugn
och hon viskar till mej
allt det jag säger dej
Det bor en annan i min kropp
hon har den vackraste av själar
hon är kärlek och hopp
och hon berättar för dej
hur mycket jag älskar dej
Det bor en ande vid min fot
som blåser värme över huden
det kittlar och du såg att jag log
men när hon andas på mej
är det för att du ska kommaoch värma dej
Här är jag med allt det andra
som gör en människa hel
och jag hoppas
jag hoppas att du orkar
och att ängeln i rummet
det är henne
du ser


Jag ska läsa vidare i Inte utan min dotter. Jag är bara på sida 141 hittills och det är 437 sidor totalt. Så det är lite kvar.

Igår pratade mamma om hur jag sov när jag var liten. Som riktigt liten brukade jag sova med huvudet i hennes armhåla. Inte direkt fräscht. När jag blev äldre brukade jag alltid ställa kuddar mot väggen som jag borrade ner ansiktet i. Så det är väl något med att jag känner mig trygg när jag knappt kan andas. Att det förmedlar en lugnande känsla och än idag händer det att jag lägger ett täcke eller en kudde mot väggen och borrar ner huvudet där och då brukar jag alltid somna bra. Faktiskt. Så trygghet, det kan vara ett nerborrat huvud i en kudde mot en vägg.
Jag drömde en massa konstigt inatt. Och sov ungefär 12 timmar också. Lite mer faktiskt. Jag hann drömma en massa och jag minns en del av det hela också.
Dreams? Det är så konstigt med drömmar.

Inga kommentarer: