onsdag, september 16

Pick up the phone

Om man träffar en kille och han inte hör av sig. Då kan man antingen tänka att han gillar en men vill att man själv ska ta första steget eller så kan man tänka att han inte alls gillar en. Själv vill man inte höra av sig, för man vill ju att han ska ta första steget. Eller så är man inte tillräckligt intresserad, det spelar egentligen ingen roll om han vill ha en eller inte.
I ett sådant läge, varför hör man inte av sig? Antingen kanske han vill ha en och om man vill ha honom, då ödslar man ju bara en massa tid på att gå och vänta på varandra. Eller så hör man av sig och får till svar att han inte gillar en på det sättet, att han inte vill något. Ja, då vet man. Så var det problemet ur världen. Då slipper man ödsla tid och energi på en kille det aldrig blir något med, istället för att gå och vänta och sedan inse att allt runnit ut i sanden. Då är det ju mycket bättre att få koll på läget och gå vidare direkt.

Jag fattar inte riktigt det där med att man ska vänta, inte vara för på, hålla sig på avstånd. Låta honom sköta allt. Klart att man inte vill göra allt slitgöra, men man måste ju få ta reda på hur allting ligger till. Så att det blir lättare för en själv. Livet går ju ut på att underlätta för sig på alla möjliga sätt.

Även om man inte gillar killen tycker jag att man bör höra av sig. För att klargöra hur det ligger till för honom, han kanske väntar på att man ska höra av sig för att han är intresserad. Säg då till snubben att du inte gillar honom. Hellre få sanningen rakt i ansiktet än att bli ignorerad. De flesta har ett bekräftelsebehov, att bli tilltalad är bättre än att bli förbisedd.

Inga kommentarer: