söndag, februari 28

Köttfärssås

Igår gjorde jag köttfärssås för första gången i hela mitt liv. Den blev väldigt lyckad. För min del kunde den ha fått vara lite såsigare och lite krämigare. Men det blev bra. Kocken behövde bara tillsätta lite mer salt och lite basilika.

Ingredienser:
Köttfärs
1 burk svamp
1 förpackning krossade tomater
½ gul lök
Salt
Peppar
Basilika

Serveringsförslag: Serveras med spaghetti.

Börja med att ta upp ett paket köttfärs ur frysen alternativt gå och handla köttfärs. När köttfärsen väl har tinat är det dags att börja tillagningen. Detta kändes ganska självklart. Nu till det som kanske inte är lika självklart.

  1. Sätt spisen på högsta effekt och släng i en klick smör i stekpannan som ställs på plattan.
  2. Hacka löken. Öppna ett fönster för att låta frisk luft blanda sig med lökens doft och ta på dig ett par solglasögon för att undvika gråt.
  3. När stekpannan är tillräckligt varm (när smöret har fräst och tystnat), häll i löken.
  4. Öppna svampburken och ställ sedan fram förpackningen med krossade tomater.
  5. När löken är lagom stekt, häll i köttfärsen.
  6. När köttfärsen förlorat sin rosa färg, häll i svampen.
  7. Salta och peppra efter behag.
  8. Några minuter efter att svampen åkte i, häll i de krossade tomaterna. Räcker inte en förpackning så kan man spruta i lite ketchup också.
  9. Sedan låter man det stå och koka ihop på svag värme ett tag medan man kokar spaghettin. (Jag hoppas att folk kan koka spaghetti, annars kommer det i ett inlägg någon annan gång eller så föreslår jag att ni läser på paketet).
  10. När spaghettin är klar häller man i lite färsk basilika i köttfärsåsen och rör runt. Smakar av och smakar det bra serverar man den.

Voíla! Fantastiskt god husmanskost som passar vid vilket tillfälle som helst.

Inga kommentarer: