måndag, april 5

Påsk

Här kommer en redogörelse för norrlandsresan.

Torsdag:
Upp och äta frukost och packa in allt i bilen. Sedan drog vi. Vi körde raka vägen till Mora där vi stannade och åt lunch på McDonalds. Sedan drog vi vidare till Sveg. Där det blev stopp på Systembolaget och på Statoil. Vi var framme ungefär vid halvsex, sex.
Vi käkade tacopaj och pratade och hade det trevligt. Sen blev det bestämt att vi skulle gå ut på Plaza. Så vi fixade i ordning oss, en del var snabbare än andra. ME och SM hängde på.
På Plaza satt vi ganska mycket vid ett bord i början av kvällen. Där satt vi bara och håvade in folk. Först kom det en liten snubbe som ville ha lite råd till sin "kompis". Sen kom det ett litet gäng och slog sig ner. Varav en hade en äkta flanellskjorta. Vi såg mycket rutigt ute på killarna. Satt och pratade med dem ett tag, den jag pratade mest med var rätt normal, men de andra två hade tydligen varit lite knasiga. Resten av kvällen blev det mest dans!
Lite innan stängningsdags kom det en mysko kille fram till mig och ME. Först försökte han dansa lite med oss, men misslyckades. Sen börja han försöka dra iväg med oss och mumla om att om vi inte följde med honom så skulle vi råka illa ut, det var några som tänkte skada oss. Han var nog inte riktigt vettig i skallen. Kort därpå tändes lamporna och det var dags att hämta ut jackan.
Vi kom ut riktigt snabbt och smidigt. I kön träffade jag en liten skogshuggare, återigen en rutig skjorta.
Väl ute gick vi till Sibylla där FC och S väntade. Jag åt stripes och mjukglass med choklad. Sen drog vi hemåt och ME skuttade vidare på efterfest.

Fredag: Sega!! Den dagen flöt förbi rätt fort. Men ändå hann vi med att åka och handla, två hyfsat långa promenader med hundarna, en skotertur och en påskbuffé. E drog in till stan på kvällen. Vi andra hängde i soffan och kikade på teve, åt ost och kex och spelade spel.

Lördag: Påskägg! Vi åkte ut på vilddjurssafari och tittade på fjäll. Vi åkte upp till Arådalen, där var det jättefint väder. Sen gjorde vi i ordning inför kvällens middag. Grannarna kom över. Till förrätt blev det laxmoussetårta, jag åt digestivekex med ost. Varmrätten bestod av rensadel med pressad potatis, svampsås, gelé och syltade trattkantareller. Och till efterrätt åt vi persikohalvor med antingen vanlig grädde eller punchgrädde, chokladmaränger, hemmagjorda apelsinpraliner och marsipankycklingar. Många intressanta samtalsämnen avverkades och mycket skämt och skratt.
Hastigt och lustigt bestämdes det att jag skulle hänga på in till stan. Sen drog jag, E och EK och HO in till stan. Och på vägen in hade vi ännu mer intressanta samtal. Inne i stan drog vi till Olle och dansade. Dogge Doggelito var DJ på ett av dansgolven. Mest dans den kvällen faktiskt. Lite snack med EK också. Efteråt drog vi till McDonalds och käka lite med två intressanta killar. Sen drog vi hem till en av dem och lyssnade på musik och pratade fram till halvsex då vi var tvungna att bege oss hemåt, efter att ha lämnat av ME.
AD: "I påskägg hittar man en massa godis som under det övriga året aldrig finns i godispåsen, men som ändå finns i påskägget."

Söndag: E och jag kom hem och de andra gick upp. Vi packade ihop allting och så käkade vi frukost och sen drog vi. Jag och E sov mest i början. Vi åkte över Vemdalen hem. Från och med Mora försökte vi hitta någonstans att äta. Men det mesta var stängt eller såg allmänt sjaskigt ut. I Vansbro hittade vi ett ställe, som hade en jättelång kö. Då var vi även i behov av att hitta en toalett. Så vi gick vidare till en grill istället, massa människor där också. Så det blev lite snabbt mellanmål på Ica, vars toalett var stängd pga skadegörelse. Så vi fick åka vidare. Hittade en toalett så småningom och sen käkade vi på McDonalds i Mariestad. Vi som egentligen inte ville äta på McDonalds alls den dagen. Jaja, så kan det vara ibland.

Riktigt härlig vistelse uppe i Norrland.

Inga kommentarer: